КОЛИЧКА

ОБЩО:

0,00 лв

КУПИ СЕГА

Бъди сред първите, които научават за нашите най-специални промоции и любопитни новини от света на детските играчки.

Единственото, което трябва да направиш, е да си въведеш имейла в полето отдолу и да натиснаш бутона за потвърждение.

Ние ценим високо вашата сигурност и никога няма да ви изпращаме спам.

Като използвате сайта на Малчугани.COM, Вие се съгласявате и декларирате, че сте запознати с нашите Политика за Използване на Бисквитки и Декларация за Поверителност на Личните Данни.
0,00 лв
Клуб "Рожден ден"

Видове конструктори | Какъв конструктор да подарите на детето?

Видове конструктори | Какъв конструктор да подарите на детето?
Всяко дете обича да играе с конструктори, защото са занимателни и задоволяват детското любопитство и въображение. Играейки с какъвто и да е конструктор, детето не само се забавлява, но и развива ценни умения. Изграждането на цветни и разнообразни модели от различни по големина форми обогатява малчуганите независимо от възрастта. Тази игра стимулира креативността и изгражда пространственото мислене, повишава вниманието и е един от начините за справяне с детската разсеяност от рано.

Играта с конструктори е подходяща, дори препоръчителна, за всяка възраст. Но какъв вид конструктор ще се хареса на вашето дете и ще бъде подходящ за него? В тази статия от „Малчугани” ще ви запознаем подробно с различните видове конструктори, за да направите правилния избор.

Какво да имаме предвид при избора на конструктор

Възраст

При избор на конструктор винаги имайте предвид възрастовото ограничение, което обикновено е изписано върху кутията. От една страна, то ви подсказва дали подредбата на блокчетата няма да бъде прекалено сложна за детето или пък твърде лесна. От друга, преценяването на възрастовата категория е важно, защото обикновено конструкторите, предназначени за по-големи деца, са с по-малки части. Ако малко дете играе с дребни блокчета, има опастност това да се нарани с тях или да ги глътне.

конструктори, конструктори за деца, детски конструктори

Интереси

Конструкторът е занимателна играчка и е полезен за детското развитие, но той все пак е играчка. Като такава на първо място трябва да се хареса на детето, за да му бъде забавна играта с нея. Видовете конструктори са на всякакви тематики. Изберете тази, която е най-близка до детето. Подберете играчката цветово и изберете модел, който малчуганът би използвал като самостоятелна играчка след като го нареди.

Пластмасови конструктори

Пластмасовите конструктори са класически вид, които са често предпочитани от децата, тъй като реденето им е много увлекателно. Те са лесно сглобяеми и разглобяеми, а готовият модел е чудесна играчка. Този вид конструктори предлага разнообразие от красиви модели с различни форми и цветове. Вземете този, който външно би се харесал най-много на малчугана спрямо предпочитанията му за цветове и теми.

конструктори, конструктори за деца, детски конструктори

При избор на пластмасов конструктор имайте предвид възрастовото ограничение, посочено на кутията. То ще ви насочи към подходящия за вашето дете размер и брой на частите в комплекта.

Метални конструктори

Подходяща алтернатива на класическите конструктори е закупуването на метални конструктори, особено за децата, които вече са опитни в подреждането на различни видове такива. За малчуганите е полезно да познават различни материали и обекти. Формите на частите на металните конструктори са разнообразни, което от своя страна развива логическото мислене.

конструктори, конструктори за деца, детски конструктори

Както се досещате, най-голямата полза на металните конструктори е тяхната здравина, което отстранява притеснението, че играчката ще се счупи лесно. Те са по-сложни и са предназначени за деца над 7 години. Насочете детето си да използва инструкциите за нареждане.

Конструктори от картон

Подреждането на конструктори от картон е много благоприятно за детската изобретателност, защото крайният резултат е истинско произведение на изкуството, а детето ви - творецът. По отделните части на конструкторите от картон може да се оцветява, което позволява на детето, освен съобразителност при реденето, да прояви и индивидуалност. Завършеният обект може почетно да се постави като красиво украшение на детската стая.



Моделите конструктори от картон са тематични и според подбраната тема, детето научава подробно, чрез интерактивните 3D форми за изграждането на обекта. Картонът, от който са изработени конструкторите, е здрав, но и гъвкав, което прави работата с него лесна и приятна.

Магнитни конструктори

След усвояването на работата с пластмасови конструктори, можете да надградите познавателните умения на малчугана чрез подреждане на магнитни конструктори. Най-голямото им предимство е, че учат детето да нареди стабилна конструкция, докато захваща отделните части една за друга. Обикновено частите на комплектите са големи и лесно съвместими.



Друга важна полза на конструкторите с магнит е, че удоволствието от играта с него се състои в пренареждането му. Моделът може да бъде модифициран множество пъти във всякакви варианти. Това развива абстрактността на детското мислене и затова магнитните конструктори са много подходящи най-вече за по-малки деца.

Конструктори с мини тухлички

Този вид конструктори изисква повече прецизност за нареждане. Те най-често са изготвени по реални макети на сгради и е необходимо да се прояви повече търпение. Поради по-голямата сложност на моделите и малкия размер на частите, препоръчителната възраст за игра с конструктори с мини тухлички е над 7 години.



Нареждането на такъв конструктор си е истински строителен проект, който ще се хареса не само на малките, но и на порасналите. Конструкторът с мини тухлички може да бъде чудесно общо занимание за вас и детето ви, с което да прекарате време заедно.

Мозайки

Мозайките са нестандартен вид конструктори, с който вашето дете няма никакво ограничение, за това какво може да нареди. Представляват твърда основа с дупки, върху която се поставят малки кръгли части във всякакви цветове. Във всеки комплект има схеми с идеи за това какво може да се подреди. Главното предимство на мозайките е, че дъската, върху която се редят елементите, е като бял лист - детето може да нареди, каквото пожелае.



Ако малчуганът обича да рисува, мозайката би била отличен подарък за него. Тя ще му помогне да изрази идеите си под различна форма. Това е много важно за всички деца, тъй като подпомага критическото им мислене.

Избирайте полезни играчки за малчуганите, които не само ще са увлекателни, а и ще им помогнат в развитието на ключови умения. Различните видове конструктори са подходяща играчка за различните възрасти и интереси. Макар всички видове конструктори да имат общи предимства за развитието на малчуганите, те имат и отделни такива. Според тях трябва да съобразите кой вид конструктор е най-подходящ за вашето дете. Нека подаръкът ви бъде подбран персонално за него.


Вижте още от блога на Малчугани
ДЕТСКИ ИГРАЧКИ – ВЪЛНУВАЩ ПОДАРЪК ЗА ВСЕКИ ПОВОД
ТОП 10: ОБРАЗОВАТЕЛНИ ДЕТСКИ ИГРАЧКИ
Може също да ви хареса
x