КОЛИЧКА

ОБЩО:

0,00 лв

КУПИ СЕГА

Бъди сред първите, които научават за нашите най-специални промоции и любопитни новини от света на детските играчки.

Единственото, което трябва да направиш, е да си въведеш имейла в полето отдолу и да натиснаш бутона за потвърждение.

Ние ценим високо вашата сигурност и никога няма да ви изпращаме спам.

Като използвате сайта на Малчугани.COM, Вие се съгласявате и декларирате, че сте запознати с нашите Политика за Използване на Бисквитки и Декларация за Поверителност на Личните Данни.
0,00 лв
Клуб "Рожден ден"

Топ 10: Образователни детски играчки

Топ 10: Образователни детски играчки

Веднага щом се сдобиете с дете, осъзвате, че у дома играчките Ви дебнат от всякъде. Първо се започва с дрънкалки, гризалки, гумени книжки... Докато не дойде ред на кукли, камьончета, конструктори и пъзели. В търговската мрежа ще откриете играчки за всяка възрст, но трябва да бъдете внимателни в избора. Обикновено стандартните предложения от търговците впечатляват децата на момента, но в последсвие бързо губят интерес.

Затова най-подходящо е да подбирате колкото се може повече образователни и интерактивни играчки, които едновременно забавляват детето Ви, но и му помагам в усвояването на различни умения. Тук изборът отново е голям и трябва да бъде съобразен спрямо възрастта на детето. Подобен тип играчки първоначално развиват фината моторика, след което идва ред на концентрацията, логиката... Благодарение на тях малчуганите учат буквите, числа и животните с лекота.

В тази статия ние от „Malchugani.com” предлагаме 10 от най-подходящите детски играчки, свързани с развитието на Вашето дете!

10. Лов на рибки с въдица

Едва ли има дете, което да не е виждало подобна играчка. Тя представлява съд, имитиращ басейн, в който са поставени няколко рибки и малки магнитчета в устата. С помощта на въдица и магнит в края рибките трябва да бъдат уловени от детето. Подобна игра развива фината моторика и ориентацията. Преди години играта Лов на рибки с въдица се продаваше в мини варинт от пластмаса, докато днес може да се намерят още по-цветни модели изработени от дърво.

9. Магнитни обучителни играчки 

Магнитни дъски и магнитни книги – Ако Вашето дете вече е навършило три години, то тогава спокойно може да му вземете магнитни играчки, които едновременно да бъдат занимателни и образователни. За всеки малчуган представлява интерес как точно тези фигурки залепват на дъската или книжката.

С подобен вид играчка гарантирате не само забавление за Вашето дете, но и обучение. Играейки си с магнити, Вие спокойно може да обясните как и защо се получава това залепване, както и всичко свързано с магнитите.

8. Активна гимнастика

Няма как да не сте виждали тези интересни цветни килимчета със закачени играчки отгоре им. Това всъщност е активна гимнастика. Тя стимулира зрението, движението и концентрира вниманието на децата. Поставените над тях играчки им помагат да се научат да хващат с ръчички и в последствие да се заиграват. Голяма част от педиатрите препоръчват закупуването на активна гимнастика, тъй като е изключително полезна за развитието на новороденото.

7. Часовник – пъзел

В голяма част от магазините за детски играчки ще откриете различни предложения, с които по-бързо, лесно и интересно да научите детето си да разпознава часовника. Една от тези играчки наподовява дървен кръг с липсващи парчета - часовник-пъзел. След нареждането на пъзела вече имате дървен часовник с местещи се стрелки.

6. Сортер играчки

Тези играчки учат децата да разпознават по-ленсо основните форми – кръг, триъгълник и квадрат като едновременно с това ги сортират. Те могат да бъдат под формата на кръг, куб или животно, като върху тях имат отворчета, изобразяващи трите основни вида геометрични форми. Целта е детето да вкара всяка от формите на обозначените места без чужда помощ.

5. Дървени влакчета с релси

Обикновено това са дървени влакчета, чиито локомотиви се сглобяват чрез магнит. В комплектите има включени релси и много различни аксесоари, които децата трябва да подреждат и сглобяват.
Този тип играчки развиват отлично фината моторика и пространствената ориентация. Играта с тях повишава концентрацията и въображението. В нашия онлайн магаин Malchugani.com можете да откриете изключително голямо разнообразие на такива комплекти с влакчета на различни брандове, съвместими един с друг.

4. Дървена мозайка

Мозайката е може би една от най-старите и добре познати игри на редица поколения. Чрез нея децата могат да създават форми, да учат цветове и да имат добре развита фина моторика. Днес можете да я окриете в най-различни разновидности – пластмасова, гумена, а най-предпочитаната е дървена мозайка. Частите ѝ могат да бъдат както много големи, така и миниатюрни в зависимост от възрастта на детето.

3. Активни дидактически играчки - убове, пирамиди или кътове за активна игра

В зависимост от това колко голямо е Вашето дете, Вие може да градирате степента на трудност на игрите, които му предлагате.

Дидактическите играчки могат много да Ви помогнат в развитието на детето. Внимавайте обаче с избора на подарък спрямо възрастта. Всяка кутия от детска играчка има обозначение за каква възраст е предназначена. Едно грешно решение може да доведе до голямо разочарование у детето, а никой родител не желае това, нали?

2. Книжки от дебел картон или мека материя

В една детска стая освен множество играчки за игра, задъжително трябва да има книжки. В зависимост от възрастта те могат да бъдат гумени, текстилни, картотени, с обикновена хартия или дървени книжки. Четенето е онова нещо, което спомага до най-голяма степен за развитието на децата. Четете им при всяка възможност, за да се научат да се концентриват над онова, което чуват и да развиват въображението си.

1. Пъзели

Е, едва ли сме ви изненадали с предложенито, което поставяме на първо място. Пъзелите са неизменна част от всяко детство. Днес те могат да бъдат изключително разнообразни и с максимален брой части. Реденето на пъзел е не само полезно за развитието на децата, но може и да се превърне в любимо семейно занимание. Толкова е хубаво, вместо да се чудим какво да гледаме по телевизията, да седнем около масата с децата, да редим красива картина и да си разказваме любими преживявания.

Това са само малка част от изобилието от детски образователни играчки, които може да откриете в нашия онлайн магазин. Надяваме се да сме Ви били полезни и да сме Ви дали някои интеренси идеи за бебешки играчки или подарък за бебе или дете.

Вижте повече от нашия блог

Може също да ви хареса
x