КОЛИЧКА

ОБЩО:

0,00 лв

КУПИ СЕГА

Бъди сред първите, които научават за нашите най-специални промоции и любопитни новини от света на детските играчки.

Единственото, което трябва да направиш, е да си въведеш имейла в полето отдолу и да натиснаш бутона за потвърждение.

Ние ценим високо вашата сигурност и никога няма да ви изпращаме спам.

Като използвате сайта на Малчугани.COM, Вие се съгласявате и декларирате, че сте запознати с нашите Политика за Използване на Бисквитки и Декларация за Поверителност на Личните Данни.
0,00 лв
Клуб "Рожден ден"

5 ИДЕИ за детски играчки за двора | Подходящи за деца на 1-2 години

5 ИДЕИ за детски играчки за двора | Подходящи за деца на 1-2 години

Избирането на подходящи детски играчки за двора за деца между 1-2 години е ключово за техния здравословен растеж и развитие. Тези играчки не само предлагат забавление и радост на малчуганите, но подпомагат тяхната физическа активност, моторни умения и социално взаимодействие. 


С наближаване на лятото, времето, прекарано навън ще се удължи и е важно децата да могат да се забавляват и да израдходват енергията си, играйки. 

За да ви помогнем в избора, в тази статия от „Малчугани” ще разгледаме 5 идеи детски играчки за двора, които са подходящи за най-малките членове на семейството. 


Батути   
    

Батутите са едни от най-забавните и популярни детски играчки за двора. За децата на възраст 1-2 години, има специално проектирани батути с високи предпазни мрежи и ниска височина от земята. 

 

Те осигуряват безопасност по време на игра. Скоковете на батут стимулират развитието на грубите моторни умения, като помагат за укрепването на мускулите и координацията.

 

Ползите от батутите не се изчерпват само с физическата активност. Те подпомагат баланса и пространствената ориентация на децата. 

 

Редовното използване на батут може да подобри сърдечно-съдовата система и да увеличи издръжливостта на малчуганите. Освен това, батутите могат да бъдат чудесен начин за социализация, когато се играе с други деца.


Балансни колела | Детски играчки за двора 

Балансните колела са бебешки играчки, които са отличен начин за децата да започнат да развиват умения за каране на велосипед от най-ранна възраст. Тези колела нямат педали и позволяват на децата да се отблъскват с крака, което подпомага развитието на баланс и координация. 


За деца на възраст 1-2 години, балансните колела с регулируема височина на седалката и ръкохватките са най-подходящи. Основната причина е, че децата растат бързо и тези функции позволяват колелото да бъде използвано по-дълго време.



Балансните колела насърчават децата да се движат активно и да прекарват повече време на открито, което е от съществено значение за тяхното здраве и благополучие.


Коли за бутане с крачета | Детски играчки за двора 

Колите за бутане с крачета са една от най-популярните детски играчки за двора. Те предлагат забавление и стимулират двигателната активност на децата. 



Играта с коли за бутане с крачета е чудесен начин за децата да взаимодействат с други деца и да развиват своите социални умения.

Люлки

Люлките са класически и вечни детски играчки за двора, които предлагат безкрайно забавление за децата. За най-малките е важно да се изберат люлки с високи предпазни страни и безопасни ремъци, които да предотвратят падания. Люлеенето стимулира вестибуларния апарат и подобрява баланса и координацията.

 

Люлките могат да бъдат както индивидуални, така и групови, което насърчава социалното взаимодействие и сътрудничеството между децата. Предлагат възможност за релаксация и успокоение, като ритмичното люлеене има успокояващ ефект върху малчуганите.



Меки топки

Меките топки са идеални за игра в двора, тъй като са безопасни и подходящи за малки деца. Те се използват за различни игри, които подпомагат физическото развитие и координацията. За децата на възраст 1-2 години, е важно топките да бъдат леки и лесни за хващане.

 

Играта с меки топки помага за развиването на сръчността и координацията между очите и ръцете. Насърчава социалното взаимодействие, като децата могат да играят заедно, хвърляйки и гонейки топката. Меките топки са се смятат за най-безопасни, защото минимизират риска от наранявания по време на игра.

Същевременно подпомагат развитието на техните моторни умения. За деца на възраст 1-2 години, е важно да се изберат коли с ергономичен дизайн, който осигурява комфорт и безопасност.

 

Тези коли помагат на децата да развиват мускулите на краката и координацията между ръцете и краката. Предоставят възможност за детски ролеви игри, което е важно за социалното и когнитивното развитие на децата. Дават възможност на децата да бъдат креативни, като попадат в категорията и на игри за развитие на въображението при децата


Съвети за правилен избор на детски играчки за двора

Изборът на подходящи детски играчки за двора изисква внимание към няколко ключови аспекта, които гарантират както безопасността, така и удоволствието на малчуганите. Най-важното е да обърнете внимание на възрастовите препоръки на производителя, за да сте сигурни, че играчката е подходяща за възрастта и развитието на вашето дете. 

 

Избирайте играчки, изработени от устойчиви и безопасни материали, които не съдържат токсични вещества. Проверете дали играчките имат стабилна конструкция и дали са проектирани без остри ръбове или малки части, които биха могли да бъдат опасни.

 

Важно е да се изберат играчки, които предлагат разнообразие в игровите възможности, стимулирайки различни аспекти на развитието като физическа активност, координация, баланс и социални умения. 

 

Не забравяйте да включите детето в процеса на избор, тъй като техният интерес и ентусиазъм са ключови за дългосрочната употреба и наслада от играчките. 

Значението на правилния избор на детски играчки за двора

Изборът на подходящи детски играчки за двора е от съществено значение за развитието и забавлението на децата на възраст 1-2 години. 

 

Инвестицията в качествени и безопасни играчки ще осигури не само радост и забавление за децата, но и ще подпомогне тяхното здравословно развитие и умения. Важно е да се обръща внимание на материалите, дизайна и функционалността на играчките, за да бъдат те максимално полезни и безопасни за употреба.




Може също да ви хареса
x