КОЛИЧКА

ОБЩО:

0,00 лв

КУПИ СЕГА

Бъди сред първите, които научават за нашите най-специални промоции и любопитни новини от света на детските играчки.

Единственото, което трябва да направиш, е да си въведеш имейла в полето отдолу и да натиснаш бутона за потвърждение.

Ние ценим високо вашата сигурност и никога няма да ви изпращаме спам.

Като използвате сайта на Малчугани.COM, Вие се съгласявате и декларирате, че сте запознати с нашите Политика за Използване на Бисквитки и Декларация за Поверителност на Личните Данни.
0,00 лв
Клуб "Рожден ден"

Детски играчки – вълнуващ подарък за всеки повод

Детски играчки – вълнуващ подарък за всеки повод

Децата винаги са развълнувани да разкъсат опаковъчната хартия на подарък, но най-добрите детски играчки са тези, които будят интерес дори и след това първоначално вълнение. За да избегнете подаръци с краткотрайна радост, изберете детски играчки, с които може да се играе по много и различни начини и които стимулират креативността. Подаръците също трябва да са подходящи за възрастта и интересите на детето и достатъчно устойчиви, за да издържат поне няколко години на усилено използване във всякакви условия. Тъй като децата учат чрез игра, играчките, които насърчават креативността, фината моторика и други форми на обучение, винаги са голям плюс и трябва да бъдат приоритет при избора ви на детски играчки за подарък. 

Независимо дали става въпрос малко дете или 10-годишен малчуган, в тази статия събрахме някои от най-добрите препоръки за избор на детски играчки според възрастта на малкия щастливец. С приноса на родители, които прекарват часове в търсене на играчки за децата си, ние сме уверени, че този списък е пълен с вдъхновението за подаръци, които вашето мъниче ще иска да използва всеки ден.
детски играчки

Детски играчки за момчета

Независимо дали детето ви обича спорта, изкуствата и занаятите или книгите, най-добрите детски играчки за момчета са съобразени с тяхната възраст и зрялост, гарантират безопасността им, учат ги на ново умение или информация и най-важното - отговарят на техните интереси.

Играчките за момчета трябва да отговарят на спецификите на харесванията и нехаресванията на конкретното дете според възрастта му, като същевременно насърчават социализацията и въображението.

Детски играчки за момчета на 2 години

На тази възраст играта на вашето дете вече е по-целенасочена и то има фините двигателни умения, необходими за самостоятелно попълване на пъзел или изграждане на кули с блокчета. На две години децата започнат да се наслаждават на игра с влизане в роли, която имитира действията на хората около тях. Те също така ще харесат високотехнологични играчки, които издават реални звуци, като телефони, които звънят, или такива, които говорят.
детски играчки

На тази възраст малките момченца вече може да проявяват интерес към игра с колички, самолети и самосвали, с които да загребват пясък. Малките момиченца могат да се преструват, че хранят куклите си и ги оставят да подремнат. Но ако вашето момченце се интересува не само от типично момчешки играчки, но обръща внимание и на кукли, няма място за притеснение. Независимо от какъв пол са, оставете децата да играят с играчките, които си изберат. Куклите не са класическо женска играчка. Куклите развиват чувство на емпатия, от което се нуждае и всеки мъж.

Децата остават много активни на тази възраст. Повечето от тях все още се радват на играчки за бутане и дърпане. Чудесен момент е да представите и играчка за яздене. Започнете с такава, която детето ви може да задвижва с двата крака и преминете към триколка или велосипед за балансиране.

Какви играчки да изберете за вашето двегодишно момченце

- Плюшени животни
- Реквизит за измислена игра, като играчка телефон, комплект за чай, кухня за игра или количка за кукли, играчки, които имитират уреди за почистване на дома, като прахосмукачки
- Играчки за каране, триколки и балансиращи велосипеди
- Музикални инструменти (популярните включват играчки пиана с мигащи светлини, които показват на децата какви клавиши да натиснат)
- Големи транспортни играчки с копчета, клаксон или сирена
- Пъзели
- По-прости конструктори
детски играчки

Детски играчки за момчета на 5 години

Сега вашето дете постепенно развива собствените си интереси, но все още се влияе от своите учители и връстници. Някои деца обичат да правят научни експерименти (с помощ на голям човек), други обичат да рисуват, да правят фигурки от различни материали. Приятелите стават все по-важна част от живота на вашето дете и то ще започне да иска определена играчка, които и неговите другарчета имат.

На тази възраст децата често стават големи фенове на компютърните игри, но също така се радват да имат приятели, с които да играят спортове и настолни игри и да строят неща. Много от тях се радват на играчки, свързани с музика, но свиренето на истински инструменти може да бъде трудно. 
детски играчки

Подходящи играчки за тази възраст са:

- Комплекти за основни науки
- СлаймДетски магнити, лупи, телескопи
- Художествени принадлежности и комплекти за занаяти
- Игри като Nintendo, PlayStation или Xbox
- Таблети
- Лего и други строителни комплекти
- Спортна екипировка
- Автомобили с дистанционно управление
- Игри, които изискват стратегии, като шах, дама или Jenga

Детски играчки за момчета на 10 години

Много деца на тази възраст се радват на спортове на открито, както и на тротинетки, велосипеди и ролери. Те придобиват подобни на възрастните интереси, способности и хобита и могат да развият определена страст, силен интерес или да станат колекционери. Много от тях обичат да създават неща и намират състезателни игри от всякакъв вид за неустоими.
детски играчки

Тези години са свързани с правенето на неща, които дават на децата усещане за майсторство и компетентност. С компютърните и видеоигрите децата могат да предизвикат себе си и да разглеждат различни умения. Те се радват да се състезават с приятелите си. Те също са способни да се фокусират върху различни проекти и игри за по-дълго време. 

Подходящи играчки за момчета на тази възраст са:

- По-сложни научни комплекти
- Таблет или компютър за онлайн игри
- Игри за Nintendo, PlayStation и Xbox
- Комплекти за занаяти
- Слайм и комплекти за създаване на слайм
- Спортно оборудване на открито
- Сложни строителни комплекти
- По-сложни настолни игри
 -Стратегически игри като шах, дама
- Комплекти модели

Детски играчки за момичета

Вашето малко момиче може да се учи на десетки умения чрез игра с правилно подбраните играчки за нея. Търсите забавни и достъпни играчки за момичета? Първият ви инстинкт може да е да потърсите розови нюанси, кукли и къщи за кукли, кухненски комплекти и всичко красиво, но наред с тези женствени играчки, момичетата се нуждаят от играчки с въображение, които подлагат на изпитание уменията им и разширяват хоризонтите им. Можете да научите вашето момиче за дивата природа с дървени сафари животни или морски животни. Тя може да научи къде живеят животните по света, какво ядат и как се държат. Като алтернатива, ако обича да помага на мама или татко в градината, тя може да поработи върху уменията си с мини градински комплект за деца.

Момичетата са невероятно специални. Техните когнитивни и емоционални умения се развиват много по-бързо от тези на момчетата по време на детството и юношеството. Всъщност в тийнейджърските им години, мозъците на момичетата могат да бъдат с две години по-напред от тези на момчетата! Имайки това предвид, важно е да насърчаваме нашите момичета да учат и подобряват уменията си, когато са малки, за да можем да ги подготвим за успех.

Играчките са чудесен начин да подпомогнете развитието на вашето момиче. Най-добрите играчки за момичета могат да се използват по много различни начини. Например, обикновена дъска за баланс ще предизвика вашето момиче да подобри уменията си за балансиране и да изгради мускулите на краката си, така че да бъде силен бегач, сърфист или катерач, когато порасне. Когато не поддържа равновесие, тя може да използва дъската си за балансиране като уютно място за сън на своите плюшени играчки и кукли. Такъв тип играчки ще насърчат дъщеря ви да използва своето въображение, креативност и умения за решаване на проблеми - всичко, от което се нуждае, за да бъде успешно човешко същество! 

Детски играчки за момичета на 4 години

Отчита се огромен напредък в способността за учене на тази възраст и е подходящо време да се въведат интерактивни образователни играчки, които учат на математически и словесни умения, като фонични дъски или таблети с одобрени от родителите игри.

Избирайте играчки, които казват положителни неща като „Добра работа. Нека опитаме отново“, вместо такива, които издават отрицателни звукови сигнали, когато децата допуснат грешка.  Освен това, на тази възраст малките момиченца вече могат да си представят, че са някой друг и могат с въображение да влизат в ролите на учители, пилоти, балерини, атлети, феи или каквото им харесва!

Подходящи детски играчки за тази възраст са:

- Художествени принадлежности, комплекти за занаяти, пластилин
- Блокчета с различни форми
- Компютъризирани играчки, които учат фонетика, четене или математика
- Конструктори с големи части или комплекти за изграждане на крепости
- Пъзели с по-голяма сложност
- Барби и други кукли
- Костюми
- Транспортни играчки, като паркинги, летища и гари
- Настолни игри, които не изискват четене
- Спортни топки
- Велосипеди (с тренировъчни колела)

Може също да ви хареса
x