КОЛИЧКА

ОБЩО:

0,00 лв

КУПИ СЕГА

Бъди сред първите, които научават за нашите най-специални промоции и любопитни новини от света на детските играчки.

Единственото, което трябва да направиш, е да си въведеш имейла в полето отдолу и да натиснаш бутона за потвърждение.

Ние ценим високо вашата сигурност и никога няма да ви изпращаме спам.

Като използвате сайта на Малчугани.COM, Вие се съгласявате и декларирате, че сте запознати с нашите Политика за Използване на Бисквитки и Декларация за Поверителност на Личните Данни.
0,00 лв
Клуб "Рожден ден"

Вечните детски филмчета

Вечните детски филмчета
Някои детски филмчета и герои са познати на няколко поколения деца. Определени приказки са толкова харесвани от малчуганите, че са филмирани от различни филмови компании. Не всичките филмчета са анимационни. Една  част от тях  са заснети и с актьори. 

Тhe Jungle Book (Книга за джунглата)

Създадени са няколко филма по едноименната детска книга от Ридиърд Киплинг. В историята се разказва за фантастичния свят на джунглата и приключенията на едно момче на име Маугли. Тази книга е разказ, предназначен да покаже как може да открием доброто в околните и как да намерим собственото си място в света. Най-забавният персонаж в приказката е мечокът Балу. А песента The Bare Necessities от саундтрака на филмчето на Disney печели куп награди и номинация за оскар.

Snow White and the Seven Dwarves (Снежанка и седемте джуджета)

Тази приказка е една от най-известните в цялия свят. По нея е направен първият пълнометражен цветен анимационен филм в далечната 1937 г. С това се стартира ерата на детското кино, която продължава и в наши дни. Филмът впечатлява с невиждани за времето си ефекти и музика. Чарли Чаплин определя филма като  "невероятно постижение за киното", а Алберт Айнщайн като "най-великия филм, правен някога". По приказката има направен и игрален филм. Той е с леко променен сюжет от оригиналния, но не е по-малко интересен.

101 Dalmatians (101 далматинци)

Най-старата и известна анимация за историята на петнистите кученца е от далечната 1961 г. Няколко години по-късно се прави игрална адаптация на филмчето. В историята се разказва за голямо семейство далматинци, което преживява голямо приключение. Емблемантичен и запомнящ е образът на злата кучемразка Крюела де Вил. 101 далматинци печели БАФТА за най-добър анимационен филм.

The Lion King (Цар лъв)

The Lion King (Цар лъв) излиза през 1994 г. Той е един от последните филми от златната ера на Disney. Филмът е изключително забавен и поучителен. Главната песен от саундтрака от филма "can you feel the love tonight" е изпълнена от световно известния певец Елтън Джон.  Филмът печели два Оскара и продължава да се гледа от милиони деца и в наши дни. https://www.youtube.com/watch?v=Y1hcc1QvM2Q

The Little Mermaid (Малката русалка)

Подобно на The Lion King (Цар лъв), The Little Mermaid (Малката русалка) също печели 2 Оскара и вдига многократно рейтинга на Disney. Русалката Ариел привлича много фенове на студиото. По неин образ има създаде много кукли, с които децата играят. Приказката има продължение, което показва развитието на историята след като Ариел става човек. Освен Disney и други компании филмират историята за малката русалка.

Sleeping Beauty (Спящата красавица)

Историята по излизането на анимацията от 1959 г. - Sleeping Beauty (Спящата красавица) е много интересна. Едва ли някой от вас знае, че първоначално филмът се оказва голям провал и голяма част от екипа на Disney е уволнена. Парадоксално, но години след смъртта на самия Уолт Дисни анимацията се превръща в класика. Главната героинята принцеса Аврора е сред най-обичаните принцеси сред момиченцата.

Beauty and the Beast (Красавицата и звярът)

Няма спор, че Beauty and the Beast (Красавицата и звярът) е най-добрият анимационен филм и любимата приказка на милиони хора по света. Филмът печели две награди Оскар и вдъхновява шоу на Бродуей. Песента от саундтрака на "Beauty And The Beast" в изпълнение от Селин Дион и Пийбо Брансън става много голям хит. По приказката има направени няколко анимации и игрални филми. https://www.youtube.com/watch?v=w8hjGTOan7k

Bambi (Бамби)

През периода на втората световната война Disney спира със създаването на  анимационни филми за цели осем години. Въпреки дългата си пауза, Disney не разочарова публиката със създаването филмчето Bambi (Бамби) през 1942 г. Анимацията бързо връща славата на студиото. Песните от филмчето стават емблематични.

Cinderella (Пепеляшка)

Анимацията за "Пепеляшка" е филмирана през 1950 г. от Disney. Филмът е базиран на романа от Шарл Перо. Приказката разкрива си силния характер на Пепеляшка, която израства в среда, която я подтиска, но въпреки това тя запазва своята доброта. Благодарение на смелото и добро сърце, което носи и красота си, тя успява да накара принцът да се влюби и ожени за нея. С тази история пепеляшка се превръща в любима героиня на милиони деца по света.

Aladdin (Аладин)

Анимацията за Аладин ни пренася в арабския свят. Тя излиза през 1992 г. и се определя като една от забавните анимации на Disney. Историята за Аладин е много интересна и нестандартна. Особенно емблемантичен е образът на духът от лампата – Джин. Заради големият интерес към приказката, по-късно се създава и анимационен сериал със забавни истории с Аладин и неговите приятели. Саундтракът на филмчето става много популярен. https://www.youtube.com/watch?v=PmvT7B3u7II

Pinocchio (Пинокио)

Анимацията за Pinocchio (Пинокио) от 1940 г. е създадена по мотивите на класическата приказка на Карло Колоди – "Пинокио".  Безспорно тя е определена като един от най-страшните филми на Disney. В анимацията има включени много зловещи сцени с кръв и насилие и за времето си е била доста страшна. В наши дни децата са свикнали с подобни кадри от компютърните игри и бойните филмчета.

Peter Pan (Питър Пан) 

Анимацията за Питър Пан е филмирана през 1953 г. по книгата "Питър Пан" от Джеймс Матю Бари. Най-очевидната тема в приказката е за неизрастването. Главният герой Питър Пан иска завинаги да остане дете, за да избяга от отговорностите на възрастните. Психолози определят "Синдромът на Питър Пан" като психиатрически термин за възрастни хора, които се страхува да пораснат и да поемат задълженията и отговорностите, които имат другите на тяхната възраст.

Mary Poppins (Мери Попинз)

Филмът за Мери Попинз е игрален, но е предназначен главно за деца. Той излиза на екрана през 1964 г. Филмът е базиран на детската поредица от книги на Памела Травърз. Историята се разказва за семейството на консервативния банкер Г-н Банкс, който се отнася към съпругата, децата и прислужниците като хора без стойност. Той създава изключително сурови и дисциплинарни условия за всички тях. Веднъж в неговия дом се появява приказна фея на име Мери Попинз. На нея се поверяват грижите и отглеждането на децата - Джейн и Майкъл. Филмът за "Мери Попинз" е номиниран за отличие в цели 13 категории на 37-ата церемония по връчване на наградите "Оскар". От там печели 5 статуетки, от които едната е връчена за най-добра женска роля за изпълнението на Джули Андрюс.

Alice in Wonderland (Алиса в Страната на чудесата) 

Анимацията Alice in Wonderland е създадена през 1951 г. от Disney. Тя е базирана на романа "Алиса в Страната на чудесата" от Луис Карол (Чарлз Доджсън). Историята е съпътствана с много приключения. Приказката е създадена по много интересен начин. Чарлз Доджсън извежда на разходка по река Темза  Алиса Лидъл и двете й сестри. Децата помолили своя придружител да им измисли и разкаже забавна приказка. Тогава той съчинил "Алиса в страната на чудесата". После я написал в тетрадка и я украсил с рисунки. Поднесъл тетрадката като коледен подарък на сестрите. За щастие ръкописът случайно попаднал в ръцете на известен писател за деца, който убедил Доджсън да издаде книгата за Алиса.

Tangled  (Рапунцел и разбойникът) 

Анимацията за Рапунцел е петдесетият филм на Walt Disney Animatied Classics. Той е по мотиви на приказката "Рапунцел" от Братя Грим. Историята се разказва за дългокоса принцеса, която е принудена да прекара целия си живот във висока кула сама. Съдбата я среща с разбойник, който се изкачва до кулата по нейната коса, след като тя я хвърля през прозореца. След много приключения между тях двамата, принцесата се влюбва в младия мъж.

Tom and Jerry (Том и Джери)

Анимационните герои Том и Джери са измислени от аниматорите Уилям Хана и Джоузеф Барбера. През периода 1940-1958 с техните образи се филмират серии от кратки анимационни филми. До 90-те години много филмови студия придобиват правата да създават филмови истории с Том и Джери. В наши дни те се излъчват по каналите Картун Нетуърк и Бумеранг. Детските анимации с двамата герои печелят 7 Оскара. Томас е домашен котарак, който води разглезен начин на живот, а мишокът Джери обитава неговата къща. Котаракът често поставя капани на мишката, в които обикновено попада той. Филмчетата винаги завършват със загуба за Том и триумф за Джери. Историите за вечните врагове Том и Джери са много забавни и увлекателни. Те бързо събират симпатизанти сред деца и възрастни по целия свят. Рускана анимация "Ну, погоди!" много наподобява "Том и Джери". С разликата, че в нея героите са вълк и заек.

Pocahontas (Покахонтас)

Анимацията за Pocahontas е създадена през 1995 г. Това е 33-ият филм на Disney. Филмираната история е по истински случай. Покахонтас е била родена около 1595 година в индианско племе в днешния щат Вирджиния, САЩ. Нейният баща е бил вожд и се е казвал Похатан. Както във филмчето, така и в живота, Покахонтас спасява живота на английския пленник Джон Смит, в който се влюбва безумно.

Заключение

Ако статията Ви харесва, споделете я с Вашите приятели. Сигурни сме, че познавате по-голямата част от изброените заглавия в нея. Ще се радваме, ако споделите в коментар още известни детски филмчета.
Може също да ви хареса
x