КОЛИЧКА

ОБЩО:

0,00 лв

КУПИ СЕГА

Бъди сред първите, които научават за нашите най-специални промоции и любопитни новини от света на детските играчки.

Единственото, което трябва да направиш, е да си въведеш имейла в полето отдолу и да натиснаш бутона за потвърждение.

Ние ценим високо вашата сигурност и никога няма да ви изпращаме спам.

Като използвате сайта на Малчугани.COM, Вие се съгласявате и декларирате, че сте запознати с нашите Политика за Използване на Бисквитки и Декларация за Поверителност на Личните Данни.
0,00 лв
Клуб "Рожден ден"

ТОП 10 подходящи играчки за дете на 1 година

ТОП 10 подходящи играчки за дете на 1 година

Чудите се съществуват ли подходящи играчки за дете на 1 година или всичко е в ръцете на неговите родители? В последващите редове, ние от “Малчугани” ще ви представим най-добрите играчки за 1-годишно дете. Приятно четене!


Пръстени за подреждане - подходящи играчки за дете на 1 година

Пръстените за подреждане са страхотна играчка, която не само развива координацията на движение на детето, но и му помага да започне лека-полека да се ориентира в цветовата гама, в пространството и да се преценява размери на предмети без просто да предполага правилната подредба.


Това е невероятна възможност за обучение и развиване на полезни способности в детето, докато се забавлява и ангажира.

подходящи играчки за дете на 1 година

Чашки или кутии за подреждане

Чашките или кутиите за подреждане са отлична играчка за деца на 1 година, която предоставя възможност за забавление и развитие. Този тип играчки ангажират детето, като го предизвикват да използва своите умения по финна моторика и координация на движение. 


Първоначално, детето може ще ги разглежда и докосва. Ще опознае текстурата и формите на частите. След това, постепенно, то ще започне да се опитва да ги подрежда и разделя спрямо размер или цвят. 


Тази игра стимулира развитието на детските сетива и когнитивни умения. Докато сортират и подреждат чашките или кутиите, децата развиват способността си да разпознават и сравняват размери и форми. Тази играчка предоставя възможност за учене на пространствени понятия, като "вътре" и "върху".


Играчки за бутане или дърпане

Играчките за бутане или дърпане са прекрасен избор за деца на 1 година, които се учат да ходят и развиват своите двигателни умения. Тези играчки обикновено имат дръжки или въже, които детето може да държи и бута или дърпа по пода.


Основното предимство на играчката е, че предлага подкрепа и стабилност на детето докато се учи да ходи. Тези играчки също така помагат на децата да развият своите груби моторни умения и мускулната сила. Като прилагат сила, за да бутнат или дърпат играчката, те тренират своите ръце, крака и тяло. 


Тези аспекти правят играчките за бутане или дърпане прекрасно средство за забавление и развитие на децата на 1 година. Те не само им предлагат вълнуващо забавление, но и подпомагат техния физическо и двигателно развитие.



Комплекти с чукчета - подходящи играчки за дете на 1 година 

Комплектите с чукчета, които позволяват на децата да вкарват колчета или топчета през дупки, са забавни и образователни играчки, които помагат за развитието на прецизността и моториката на децата на 1 година. 


Тези комплекти съдържат дървени или пластмасови основи с различни отвори и малки колчета или топчета, които трябва да бъдат поставени в съответните дупки.

Това е игра, която стимулира детската фина моторика и координация между очите и ръцете. Децата трябва да използват своите ръце, за да вземат колчетата или топчетата и да ги поставят в правилните отвори. 


Това упражнение развива техните умения за контрол на движенията и съобразителност. Освен това, играта на вкарване на колчета или топчета през дупки помага на децата да развият понятията за форма, размер и цветове.


Подходящи и здрави музикални инструменти

Подходящи и здрави музикални инструменти са отличен избор за децата на 1 година, които обичат звуците и проявяват интерес към музиката. Най-подходящите инструменти за деца на тази възраст са: тамбури, барабани и маракаси.


Музикалните инструменти са страхотен начин децата да изразят творческата си страна и да се забавляват. Малчуганите ще се влюбят в музикалните инструменти, които дава възможност за изразяване на ритъма и експериментиране с различни звуци. 


Това помага за развитието на техните умения за слушане и чувствителност към музиката. Музикалните инструменти предлагат и социални възможности. Децата могат да се забавляват с приятели или семейството, когато свирят заедно. Това помага за развитието на техните комуникативни умения, споделянето и сътрудничеството.

подходящи играчки за дете на 1 година

Сортери за форми - подходящи играчки за дете на 1 година 

Сортерите за форми предлагат на децата на 1 година интерактивно и образователно забавление. Тези играчки им помагат да развият способността си за разпознаване на различни форми и цветове. 


Докато се забавляват с играчките, децата подобряват своите когнитивни умения, включително способността си за визуално разпознаване, пространствено възприятие и решаване на проблеми. Те развиват моториката си, като поставят и вадят елементите от сортера. Сортерите за форми са отличен начин за децата да се забавляват, да учат и да развиват важни умения през първата година от живота си.


Детски колички - подходящи играчки за дете на 1 година 

Малките превозните средства предлагат на децата на 1 година забавление и възможност за игра с ролеви елементи. Играчките като училищни автобуси, пожарни коли с пластмасови човечета, които се возят в тях, предоставят на децата възможност да изследват различни видове превозни средства и да се впуснат в забавни игри.


Играта с превозни средства помага на децата да развият въображението си и да се научат на различни термини и понятия, свързани със света на превозните средства. Те могат да се забавляват, представяйки си, че шофират автобус или гасят пожар с пожарната кола. Това развива техните социални и езикови умения, като учат да комуникират и изразяват себе си чрез играта.



Пъзели с четири или пет части

Пъзелите с четири или пет части са страхотен избор за дете на 1 година. Тези пъзели се състоят от големи и здрави части, които са лесни за хващане и поставяне от малките деца. 


Играта с пъзели предоставя на децата много полезен опит и умения. Те развиват своите когнитивни умения като визуално разпознаване, пространствено възприятие и решаване на проблеми. Децата трябва да наблюдават образа на пъзела и да опитват различните части, за да намерят правилните места, където те трябва да бъдат поставени. Това подобрява техните способности за разпознаване на форми и повишават нивото им  на съобразителност.

подходящи играчки за дете на 1 година

Гумени патета или играчки лодки

Гумените патета и играчките лодки са популярни играчки за деца на 1 година, особено по време на къпане или игра във водата. Тези играчки предоставят на децата забавление и стимулират тяхната фантазия. 


Гумените играчки  са меки и безопасни за игра във водата. Децата могат да ги вземат, стискат и разглеждат. Те са леки и лесни за хващане, което е много удобно за малките деца и методите за забавление. Тези играчки също така насърчават развитието на сетивата на децата. При допир с гумените играчки , те изследват различни текстури и се наслаждават на мекотата на материала. Това стимулира тяхното осезание и спомага за развитието на сетивната им чувствителност.


Меки кукли или плюшени животни

Меките кукли или плюшените животни са обичани играчки, които предоставят на децата на 1 година уют, сигурност и забавление. Тези играчки са изработени от меки материали и имат приятна на допир текстура, което ги прави идеални за обичане и прегръщане.


Меките кукли и плюшените животни са добър избор за игра и утеха за малките деца. Те могат да ги държат, гушкат и се усещат приятно и успокоително. Тези играчки предоставят на децата усещане за сигурност.


Плюшените играчки учат децата на умения за грижа и емоционална свързаност. Те могат да "хранят" или "почистват" своите плюшени приятели, изразявайки емоционална грижа. Това помага на децата да развият социални умения и да се научат да се грижат и за другите.


Тези играчки са прекрасен спътник за децата през първата им годинка.

Може също да ви хареса
x