КОЛИЧКА

ОБЩО:

0,00 лв

КУПИ СЕГА

Бъди сред първите, които научават за нашите най-специални промоции и любопитни новини от света на детските играчки.

Единственото, което трябва да направиш, е да си въведеш имейла в полето отдолу и да натиснаш бутона за потвърждение.

Ние ценим високо вашата сигурност и никога няма да ви изпращаме спам.

Като използвате сайта на Малчугани.COM, Вие се съгласявате и декларирате, че сте запознати с нашите Политика за Използване на Бисквитки и Декларация за Поверителност на Личните Данни.
0,00 лв
Клуб "Рожден ден"

Ползите за малчуганите от източните бойни изкуства

Ползите за малчуганите от източните бойни изкуства
Източните бойни изкуства са много увлекателни и полезни за здравето на малчуганите. Те много добре развиват детското тяло и ум. Известно е, че във всички бойни спортове има агресия и много деца искат да демонстрират наученото от тренировките сред връстниците си. Затова е важно да се избере подходящ треньор, който да може правилно да предаде философията на източните изкуства върху малчуганите и да ги научи как да се контролират и да не нараняват околните.В следващата част на статията ще представим най-популярните източни бойни изкуства, които се практикуват у нас. Тази информация ще е от полза за родителите, които се колебаят кой спорт да изберат за своите деца.

 Таекуондо

Превежда се "пътят на ръцете и краката". Това бойно изкуство се популяризира след Втората световна война, непосредствено след прекратяването на японската окупация в Корея. Таекудондото е олимпийски спорт, за който има данни, че се практикува от над 30 милиона души в над 100 различни държави, а около три милиона от трениращите имат черен колан. Повечето движения в него се изпълняват с краката. Таекудондото развива много добре физическите и умствените умения при децата, и затова с него се правят много демонстрации на чупене на плоскости с ръце и крака. В този спорт има строги правила, и заради тях травмите от неговото практуване са изключително редки на фона на другите спортове. В таекуондото има заложени 10 мо0рални правила, които се предават по време на тренировките от учителите към трениращите:
  1. Бъди верен на страна си.
  2. Бъде достоен син/дъщеря на своите родители.
  3. Бъди верен на своя партньор в живота.
  4. Обичай своите братя и сестри.
  5. Бъди верен приятел.
  6. Уважавай по старите от те.
  7. Уважавай и се доверявай на учителите си.
  8. Помисли добре, преди да посегнеш на друго живо същество.
  9. Никога не отстъпвай в бой.
  10. Винаги завършвай започнатото.
Трениращите таекудондо придобиват много умения, сред които са издържливост, баланс, бързина, гъвкавост и сила. За развитието на бързината при децата също така се препоръчва играта от нашия магазин Туистър.

Айкидо

Айкидото е бойно изкуство създадено в Япония около 1900 година. В неговата основа е заложено да учи как да се използва силата на нападателите срещу самите тях. Практикуващите се учат как с умни движения да обезоръжават нападателите и в същото време да не ги нараняват.  С цел защита в тренировките по айкидо се включват различни оръжия.  Най-често се използват мечове, тояги и ножове. Айкидото е препоръчителен спорт за мудни и тромави деца, защото движенията в него са меки и плавни. Един от най-известните последователи на този спорт е Стивън Сегал.

Карате

Карате означава "празна ръка", защото в него рядко се използват оръжия. Това изкуство е известно още от 1300 г., но във вида, в който се преподава днес се появява с труда на Анко Итос през 1908 г. В този спорт се използват активно и крака и ръце. Основната му цел е самозащита срещу противника. Един от най-известните последователи на каратето е Брус Лий.

Кунг фу

Кунг фу, наричано още Ушу е едно от най-древните бойни изкуства в света се и изучава и практикува от монасите в манастира Шаолин. Разпространено е от китайския император Хуангди, който заема трона през 2,698 п. х. В различните школи  се срещат различни форми на кунг фу . В него на голям почит са философията и морала. Както повечето източни изкуства и ушуто се тренира с цел самозащита и развитие на тялото и ума. Известни последователи на кунг футо са Брус Лий, Джет Лий и Джеки Чан.

Винг чун

Това е стил Кунг Фу. Теорията за неговото възникване гласи, че го е създала жена. Винг Чун дава възможност с кратки и прецизни движения да се постигне максимална ефективност при самозащита. Тренировките развиват синхрон, тайминг, бързина, ловкост, висока концентрация и силна вътрешна интуиция. Винг чун в България се практикува сравнително от скоро. Голяма популярност придоби след създаването на фила Ип Ман, който е част от историята и разпространението на бойното изкуство. Последователи на Винг чуна са Чък Норис, Брус Лий, Дони Йен, Стивън Сегал.

Джудо

Джудото е японско бойно изкуство, което е създадено от Кано Жигоро. Той е бил малтретиран от своите връстници и това го мотивира да придобие умения по различни бойни изкуства като добавя и негови елементи. Така се появява джудото. В превод то означава "мекия начин". Джудото тренира самозащита и използването на силата на противника срещу самия него.  Бойното изкуство се фокусира върху хвърлянията и борбите по земята. В него са включени много ключове и атаки, които задушават противника.  Известни последователи на джудото са Гай Ричи и Владимир Путин.

Заключение

Споделете ни вашето мнение и наблюдения за бойните изкуства в коментар.
Може също да ви хареса
x