КОЛИЧКА

ОБЩО:

0,00 лв

КУПИ СЕГА

Бъди сред първите, които научават за нашите най-специални промоции и любопитни новини от света на детските играчки.

Единственото, което трябва да направиш, е да си въведеш имейла в полето отдолу и да натиснаш бутона за потвърждение.

Ние ценим високо вашата сигурност и никога няма да ви изпращаме спам.

Като използвате сайта на Малчугани.COM, Вие се съгласявате и декларирате, че сте запознати с нашите Политика за Използване на Бисквитки и Декларация за Поверителност на Личните Данни.
0,00 лв
Клуб "Рожден ден"

Кошница с 6 невероятни идеи за Великден

Кошница с 6 невероятни идеи за Великден
Великден е един от най-големите празници в църковния календар. Малчуганите го обичат, защото го свързват с боядисването на яйцата и създаването на празнична украса в дома. Като всеки един празник и Великден е повод за събиране на цялото семейство. С настоящата статия ще Ви предложим „кошница” с великденски идеи, които ще Ви донесат поводи да се забавлявате с малчуганите още при предварителната подготовка за празника. Също така в нея сме включили няколко игри, които ще помогнат на децата да осъзнаят истинския смисъл на Великден.

Идея от кошницата #1: Игра на „Той възкръсна”

Тази идея е много подходяща да се практикува с деца между 3 и 6 годишна възраст. Нейната цел е да помогне на децата да осъзнаят истинския смисъл на Великден. Тя се състои в това да се създаде гробницата, от която е възкръснал Исус Христос. Това може много лесно да се направи в домашни условия. За изработката на гробницата са Ви необходими следните материали: чинийка за еднократна употреба, хартия, ножица, цветни моливи или флумастри и лепило. Прегънете чинийката на две по средата и я залепете в краищата с лепилото. В долната част на едната й страна направете с ножицата дупка, която да прилича на вход за гробница. Ако можете да рисувате добре, опитайте се да нарисувате образите, които са участвали при възкресението на Исус и ги изрежете внимателно. Може да ги залепите на чинийката. Входът на гробницата запушете с намачкана хартия. Когато сте готови с гробницата, накарайте децата да я отворят и им задайте въпросът „Какво има вътре?”. Когато те Ви отговорят, че няма нищо, обяснете им, че Исус Христос е възкръснал и е отишъл на небето.

Идея от кошницата #2: Семейно арт шоу

Тази идея е подходящата е да се прави с деца от всяка възраст. В нея може да вземе участие цялото семейство. Подгответе заедно с малчуганите картина или скулптора, която да е свързана с възкресението. Занесете я в църквата преди Великден и поканете Вашите приятели да я видят. Тази идея носи много емоции на малчуганите и също помага да разширят познанията си за Великден.

Идея от кошницата #3: Познай какво има в яйцето

Подходяща идея за деца в предучилищна възраст. Пригответе си пластмасови яйца. Във всяко яйце поставете различни малки подаръчета. Накарайте децата да разклатят яйцето и да познаят какво има в него. Може да сложите повтарящи се предмети в няколко яйца и от звука при разклащане, малчуганите трябва да познаят в кои яйца има еднакви неща.

Идея от кошницата #4: Великденски пиленца

Тази игра е много подходяща за деца над 5 годишна възраст. За нея са Ви необходими 2 яйца, лепило, четка, ножица, цветни салфетки, малка част от картонена опаковка за яйца и зелени лентички, които да използвате за трева. Използвайте яйцата за пиленцата. Нарежете салфетките на тънки ивици и квадратчета. Намажете черупките на яйцата с лепило и върху него започвате да лепите квадратчетата и лентичките, докато облечете целите яйца. Преди да залепите квадратчетата, ги прегънете на две. Залепете синя хартия за очи на пиленцата, а за гребен и човка, залепете червена хартия. Ако искате женско пиленце, може да му направите панделка от цветната хартия. От картонената опаковка направете гнездо за пиленцата. Покрийте я добре с цветната хартия. Добавете и зелените лентички, които влизат в ролята на трева.

Идея от кошницата #5: Гирлянди с пролетни цветя и яйца

За да направите красиви великденски гирлянди са ви необходими цветни листи, ножица, флумастри и тиксо. За гирляндите изрежете от зелени листи тънки лентички. Краищата им се залепят с тиксо. Колкото повече лентички залепяте, толкова по-дълъг става гирляндът. От червена и жълта хартия изрежете правоъгълничета. Очертайте формички на цветя и яйчица и ги изрежете внимателно. Залепете ги с тиксо върху гирлянда на равни разстояния.

Идея от кошницата #6: Великденски заек

Необходими материали: бели и цветни листи, празна кофичка от кисело мляко, флумастри, ножичка и тиксо. Кофичката от кисело мляко използвайте  за глава на зайчето. Обърнете я с отвора надолу. Изрешете уши за зайчето от белите листи. Техният размер трябва да се съобрази с размерът на кофичката. От цветните листи изрежете нослето и очичките на заека. Муцунката и мустачките нарисувайте с флумастри. Ако разполагате с повече време, направете цяло семейство зайци. Под тях може да скриете боядисаните яйца.

Заключение

Направете великденските празници вълнуващи за малчуганите. Ще се радваме да споделите и Вашите идеи в коментар.  
Може също да ви хареса
x