КОЛИЧКА

ОБЩО:

0,00 лв

КУПИ СЕГА

Бъди сред първите, които научават за нашите най-специални промоции и любопитни новини от света на детските играчки.

Единственото, което трябва да направиш, е да си въведеш имейла в полето отдолу и да натиснаш бутона за потвърждение.

Ние ценим високо вашата сигурност и никога няма да ви изпращаме спам.

Като използвате сайта на Малчугани.COM, Вие се съгласявате и декларирате, че сте запознати с нашите Политика за Използване на Бисквитки и Декларация за Поверителност на Личните Данни.
0,00 лв
Клуб "Рожден ден"

Как да изградим интерес към училището в нашите деца?

Как да изградим интерес към училището в нашите деца?
Една от най-важните стъпки в живота на всеки човек е постъпването му в училище. Всички си спомняме нашия първи учебен ден – изпълнен с толкова вълнение и нови емоции. Случва се така, обаче, че повечето деца смятат училището само за досаден ангажимент, който трябва да „отметнат“. И тук идва въпросът... Как ние, в ролята си на родители, да събудим интереса на децата ни към училището? За целта, ви представяме няколко практични съвета, с които да постигнете целта:

1. Следете точността

Ако вие самите не се отнасяте сериозно с училището, няма как да очаквате детето ви да го направи. Гледайте да не закъснявате за училището, изградете ваш собствен режим на писане на домашни и нека детето почувства, че и вие сте въвлечени в целия този процес. Лесно е – просто се старайте да следите точността.

2.Разчитайте на помощта на любимите герои

Всяко дете има любими анимационни герои, на които симпатизира. Ако купите на детето си ученически пособия именно с тези герои, за вашия малчуган ще се превърне в удоволствие да ги използва. Дори да закупите една-единствена хубава химикалка с любимия анимационен герой, тя вече ще бъде „специална” за детето. Постепенно, писането на домашното с именно тази химикалка няма да е толкова мъчително за него.

3. Обособете специален кът за писане на домашни

Нека вашият малчуган бъде този, който да реши къде в къщата да се намира този кът. Трябва да се водите единствено от следното правило: колкото по-малко е детето, толкова по-близо до вас трябва да е то, докато се подготвя за училище. Нека всеки ден по едно и също време вашият малчуган да приготвя раницата си за следващия ден и всички онези пособия, които ще са му нужни.

4. Не забравяйте стриктната програма

Изберете време, което е удобно и за вас, и за детето ви, в което то да си пише домашните. Определен и предсказуем график с течение на времето ще научи вашия ученик на рутина. Някои ученици имат нужда от почивка, когато се приберат от училище, но други искат да използват „инерцията” и веднага да седнат да си направят домашните за другия ден. Съобразете се с предпочитанията на вашия малчуган когато определяте „време за домашни”. Бъдете креативни – напишете програмата на цветни листи и я залепете на хладилника.

5. Погрижете се то да научи основните умения от вас

Една от най-честите причини децата да не искат да си пишат домашните е, че не са усвоили основни умения как да научат предадения им материал. Предлагаме ви няколко съвета как да се справите с този дефицит: - Бъдете подредени и направете списък с нещата, които трябва да се свършат. Степенувайте заедно с ученика по важност задачите си, а когато свърши нещо по списъка, задраскайте го. Така той ще има реална представа за свършеното досега и резултата от усилията му. - Справяйте се с големите задачи с лекота. Научете детето на последователност, като го окуражавате да прави нещата едно по едно. По този начин няма да му тежи мисълта, че има прекалено много неща за вършене. Увеличавайте малко по малко количеството на домашните – правопропорционално на повишената увереност и способности на детето ви. - Окуражавайте малкия си ученик да свърши първо най-трудните задачи, защото те изискват повече концентрация и време. - Доверете се на точността на часовника като го наушите да управлява по-добре времето си. Настройте хронометър или часовник за някакво определено време и предупредете детето да се вмести в този чсови диапазон. Постепенно намалявайте минутите, докато малчуганът не свикне. - Направете малкия ученик прилежен като му създадете навик да прибира в папка свършените домашни, за да бъдат готови за следващия ден

Заключение:

Като всяко ново и непознато нещо, училището изглежда като нещо голямо и непосилно за вашия малък ученик. С ваша помощ обаче, той може не просто да се превърне в отличник, но и да заобича искрено преподаваните му предмети. Всичко, което е нужно, е вашето търпение и минимални усилия, за да се чувства вашия малък ученик комфортно в училище, а защо не то да се превърне в негов втори дом. Приложете тези съвети и няма да съжалявате!
Може също да ви хареса
x