КОЛИЧКА

ОБЩО:

0,00 лв

КУПИ СЕГА

Бъди сред първите, които научават за нашите най-специални промоции и любопитни новини от света на детските играчки.

Единственото, което трябва да направиш, е да си въведеш имейла в полето отдолу и да натиснаш бутона за потвърждение.

Ние ценим високо вашата сигурност и никога няма да ви изпращаме спам.

Като използвате сайта на Малчугани.COM, Вие се съгласявате и декларирате, че сте запознати с нашите Политика за Използване на Бисквитки и Декларация за Поверителност на Личните Данни.
0,00 лв
Клуб "Рожден ден"

Дървени играчки за деца: Как помагат в развитието на децата?

Дървени играчки за деца: Как помагат в развитието на децата?

Малките деца не се справят добре с информационното претоварване и сложните технологии. С малко социално взаимодействие поради излишъка от цифрови игри, малчуганите развиват тревожност и ниска поносимост към фрустрация от най-ранна възраст.

Понякога изборът на подходящи играчки за деца може да бъде истинско предизвикателство за някои родители. Покрай новата вълна на технологиите малчуганите прекарват много време, свързани със смартфони и компютри. А това никак не е от полза за тяхното развитие. 
дървени играчки за деца

Какво да правим в този случай? Ето къде се крие отговорът! Устойчиви, издръжливи и екологични, дървените играчки за деца са отлично средство за забавление и обучение.  Освен това те помагат за добро усвояване на ценностите за опазване на околната среда. 

Опитахме се да обобщим най-важните ползи за развитието на децата при игра с дървени играчки. Хайде да ги проследим заедно!

дървени играчки за деца Дървените играчки са безопасни

Някои играчки могат да представляват риск за децата. В много електронни устройства и играчки от пластмаса се използват батерии. Някои малчугани обичат да слагат неща в устата си, а това може да бъде много рисковано.

При дървените играчки не е нужно да се притеснявате за безопасността на детето си. В повечето случаи е толкова трудно да го счупиш, че децата нямат достатъчно сили да го направят. Поради това няма възможност за остри ръбове или счупване на малки части, които могат да бъдат погълнати.

Освен дървените детски играчки се изработват от естествени материали. Това означава, че бебешките играчки от дърво могат безопасно да бъдат дъвкани, без да се притеснявате за опасности от вредни химикали.

дървени играчки за деца
Дървени играчки за деца - важна роля за стимулиране на въображението

Дървените играчки за деца се отличават с очарователна простота. Без батерии, лампички и други излишни елементи, те са най-доброто средство за развиване на детското въображение. Те дават възможност на малчуганите да творят на воля, да мечтаят, да създават различни визии и още много. 


Дървени играчки за деца - спомагат за правилното развитие на координацията ръка-око

Координацията очи-ръце е необходима за едновременното използване на ръцете и очите.

Това умение е от основно значение за:
- писане на ръка и на компютърна клавиатура;
- физическа активност и спорт;
- ежедневните дейности, като например завъртането на ключа в ключалката.


Дървените играчки за деца са интересни за зрението и допира. Те са естетически красиви и стимулиращи, удобни са за игра с ръце и предлагат различни текстури. 


Освен това заниманията с дървени бебешки играчки играе важна роля за стимулиране на:

- фината двигателна координация;
- координацията между зрението и ръцете. 


А това е от основно значение за доброто развитие на бебето и малкото дете.

дървени играчки за деца
Дървените играчки тренират фините двигателни умения на децата

Докато играят с дървени играчки, децата развиват фините си двигателни умения. Този вид детски играчки са с различни форми и размери.


Понякога те не пасват идеално в ръката и са трудни за хващане от децата и дори неудобни за държане. Трудността и неудобството може да не са сред най-важните качества, които трябва да притежава една играчка.

Въпреки това дизайнът подтиква децата да изпробват различни позиции на ръцете, за да намерят най-ефективната и удобна, и да разберете кое вече е лесно за обработване и кое все още е твърде голямо.

дървени играчки за деца
Дървени играчки за деца - помагат на децата по-лесно да решават проблеми

Дървените играчки имат способността да помагат за решаване на проблеми. На базово ниво децата могат да използват дървени играчки, за да визуализират задачи като събиране и изваждане с дървени блокчета. 


По същия начин те могат да се използват за създаване на логически задачи за решаване. Колко висока може да бъде кулата? Как замъкът може да стане още по-стабилен, така че да не се срути при нападение? Тъй като дървените играчки нямат специфично предназначение, детето само трябва да ги използва по начин, който да му помогне да постигне желаното.

дървени играчки за деца
Дървени играчки за деца - Как влияят на околната среда?

Дървените играчки за деца - избор, който е от полза както за вашите малчугани, така и за планетата! Дървените играчки са не само вечна класика, те са устойчив избор в свят, препълнен с пластмаса. Изработени от възобновяеми ресурси, тези играчки предлагат зелена алтернатива, като намаляват екологичния отпечатък и насърчават по-здравословна екосистема.


Изборът на дървени играчки за деца е умен ход към устойчивостта. За разлика от пластмасовите играчки, които допринасят за отпадъците на сметищата и замърсяването, дървените играчки са биоразградими и често са изработени от дървесина с устойчив произход. 


Този избор помага за опазване на околната среда, като учи децата на важността на грижата за нашата планета. Вземете дървени играчки за деца и навлезте в свят, в който играта е в унисон с екологосъобразния начин на живот.

Дървените играчки могат да помогнат за емоционалното развитие

Дървените играчки могат да насърчат емоционалното израстване на децата, поради тяхната устойчивост. Те предлагат на децата уникален начин да изследват и изразяват емоциите си, като осигуряват солидна основа за емоционална интелигентност. Когато играят с дървени играчки, децата се учат на съпричастност и търпение - основни умения за тяхното емоционално развитие.

Чрез въображаемата игра децата преживяват редица емоции, като се научават да ги управляват и разбират в безопасна и подкрепяща среда. Това емоционално изследване помага за изграждането на увереност и самосъзнание - ключови компоненти на емоционалното благополучие на детето. 

Ако закупите дървени играчки за деца вие инвестирате в ресурс, който подкрепя емоционалното развитие. Заради тяхната устойчивост, дървените играчки често могат да се използват в продължение на десетки години. Един предмет, който да носи със себе си носталгия от детството.

Далеч от екраните

Дървени играчки за деца - ефективна стратегия за намаляване на времето, прекарано пред екрана, и подобряване на физическата активност. В епохата, доминирана от екраните, дървените играчки предлагат вид развлечение за малките. Това преминаване към игра може значително да намали времето пред екрана, като насърчи по-здравословен и балансиран начин на живот за вашите малки деца.

Възползвайте се от предимствата на дървените играчки за деца, като средство за насърчаване на активността. Стимулирайте когнитивното и физическото развитие на детето си. Направете разумния избор с дървените играчки за деца и наблюдавайте как те откриват радостта от въображаемата игра.


Дървените играчки насърчават устойчивото образование при децата


Всички родители са наясно колко важни за децата са примерът и съответствието на действията с възпитаваните ценности. Образованието на най-малките за устойчивост и зачитане на околната среда е от основно значение. В края на краищата днешните деца ще бъдат утрешните граждани, а планетата се нуждае от тяхното сътрудничество

Дървени играчки за деца - устойчиви във времето

Дървените играчки са по-издръжливи и почти никога не се повреждат. Децата могат да играят спокойно, да развихрят въображението си и да се наслаждават на отдиха си.

Освен това те остават устойчиви във времето. Много вероятно да останат сантиментален спомен, с който децата на вашите деца един ден да играят. 

Може също да ви хареса
x