КОЛИЧКА

ОБЩО:

0,00 лв

КУПИ СЕГА

Бъди сред първите, които научават за нашите най-специални промоции и любопитни новини от света на детските играчки.

Единственото, което трябва да направиш, е да си въведеш имейла в полето отдолу и да натиснаш бутона за потвърждение.

Ние ценим високо вашата сигурност и никога няма да ви изпращаме спам.

Като използвате сайта на Малчугани.COM, Вие се съгласявате и декларирате, че сте запознати с нашите Политика за Използване на Бисквитки и Декларация за Поверителност на Личните Данни.
0,00 лв
Клуб "Рожден ден"

9 положителни влияния на домашните животни върху децата

9 положителни влияния на домашните животни върху децата
Домашните любимци са едни от най-желаните подаръци от децата. Много родители са против отглеждането на животни вкъщи, защото за това се изискват много грижи. Децата може много да обичат своите домашни любимци, но се случва да отказват да полагат грижи за тях. Тогава цялата отговорност пада върху родителите. Също така възрастните се влияят от различните източници, които пишат, че животните докарват редица здравословни проблеми на малчуганите. Според редица проучвания домашните животни влияят положително върху развитието на детето в много аспекти. В настоящата статия ще споделим 9 примера за положителното влияние на домашните любимци върху малчуганите.

#1. Укрепват имунната система на децата

Има много изследвания, които показват ползите от домашните любимци в живота на детето. Децата, които растат с животинки са по-малко податливи на алергии. Желателно е да имате домашен любимец в къщи още преди навършването на първата годинка на Вашето дете. Животните създават стерилна среда в дома. Това допринася за изграждането на по-добър имунитет на подрастващия организъм. Добрата имунна система предпазва Вашето дете от астми, алергии и болести.

#2. Чувство на отговорност в детето

Децата, които имат домашен любимец развиват чувство за отговорност от ранна възраст. Животните изискват грижи в много отношения. Всички се хранят по определен режим. Налага се поддръжката на по-специална хигиена. Това прави домашните любимци много зависими от своите стопани. Децата, които вземат участие в грижите за животните, развиват чувство за отговорност към друго същество. Това се отразява много положително върху тях, когато пораснат и трябва да започнат да се грижат за себе си или за друг човек. Затова родителите трябва да инициират желанието в децата да се включват в грижите за домашните любимци.

#3. Правят децата по-спокойни

Доказано е, че децата които се грижат за домашните животни са по-малко податливи на стрес и тревожност. Присъствието на домашен любимец в дома влияе положително върху сърдечно-съдовата и нервната система на своите стопаните. Децата, които имат животни получават по-добър сън и имат по-малко кошмари. Гушкането с любимците създава чувство за сигурност и безопасност.

#4. Допринасят за по-активен живот

Много от животните имат нужда от чести разходки. Игрите с тях изискват активност, а това води до изразходване на енергия. Те са много добър подарък за хиперактивните деца. Малчуганите изразходват много енергия разхождайки и играейки с домашните любимци. Животните помагат на деца, които водят застоял начин на живот. Това им дава възможност да се движат, а движението се препоръчва срещу наднормено тегло.

#5. Добри приятели

Животинките винаги се нуждаят от внимание и винаги са готови за игра. Те стават много мили, когато се привържат към своите стопани. Домашните животни помагат на много деца, които имат проблеми с говора или са по-срамежливи. Говорейки с домашния си любимец, детето става по-уверено и започва да намира общ език с околните. Животните са много добър приятел на малчуганите. С тях децата никога няма да остават сами. Много хора споделят на животните, когато имат някакъв проблем. Домашните любимци са много добри слушатели. От тях никога не излиза информация.

#6. Научават за последствията от действията

Домашните животни учат децата на определени грижи и добре показват последствията от тях. Ако детето гледа добре своето животинче, то ще му се отблагодари с привързаност. Ако грижите към домашния любимец са неадекватни, тогава настъпват лоши последствия. Когато едно животно не се храни, то умира. Ако не се почиства аквариумът на хамстера, започва да мирише на лошо в стаята. Изброените примери много добре показват на децата колко са важни техните действия към домашните животни.

#7. Дисциплина

Животните допринасят за развитието на добра дисциплина при децата. Например кученцата е желателно да се разхождат по едно и също време всеки ден. Всички животни си имат режим на хранене, който не трябва да се нарушава. Това помага на детето да се научи да съчетава своите ангажименти с тези, които касаят отглеждането на домашните любимци.

#8. Развитие на самочувствие и увереност

Когато децата се справят добре с отглеждането на своите домашни любимци, те започват да се чувстват полезни и удовлетворени от своите действия. Това се отразява добре на тяхното самочувствие, увереност и желание да се справят още по-добре в грижите към животинките.

#9. Развиват четенето при децата

Компанията на домашните любимци стимулира децата да четат на глас. Животните са добри слушатели и перфектно заместват родителите в това отношение. Трябва да се има предвид, че четенето на глас е много полезно за децата. Така те го усвояват по-добре като умение и също така по-лесно запомнят прочетения материал.

 Заключение

Домашните животни не са полезни само за децата. Те са важни за цялото семейство. Ако статията Ви е харесала, продължавайте да следите нашия блог.
Може също да ви хареса
x