КОЛИЧКА

ОБЩО:

0,00 лв

КУПИ СЕГА

Бъди сред първите, които научават за нашите най-специални промоции и любопитни новини от света на детските играчки.

Единственото, което трябва да направиш, е да си въведеш имейла в полето отдолу и да натиснаш бутона за потвърждение.

Ние ценим високо вашата сигурност и никога няма да ви изпращаме спам.

Като използвате сайта на Малчугани.COM, Вие се съгласявате и декларирате, че сте запознати с нашите Политика за Използване на Бисквитки и Декларация за Поверителност на Личните Данни.
0,00 лв
Клуб "Рожден ден"

15 начина да отгледате щастливи деца

15 начина да отгледате щастливи деца
Всеки родител иска най-доброто за своето дете. За пълноценното развитие на малчуганите е важно те да са щастливи. Децата са склонни да бъдат много по-радостни от възрастните хора, защото те ценят и се радват еднакво, както на големите, така и на малките неща в живота. В тази статия ще ви помогнем с 15 начина, с коитода отгледате щастливо дете. Щастието през детството е предпоставка за по-щастлив живот на по-късен етап от развитието на човека.

#1. Показвайте любов

Показвайте любов към детето си, към себе си, към партньора си и към хората около Вас. Така и Вашето дете ще се научи да отвръща по-този начин към околните. Покажете му, че е дошло на този свят вследствие на любовта между вас и Вашия партньор. Децата, които познават това чувство са по-щастливи от другите. Една от причината за агресия сред малчуганите е липсата на любов в семейството. Любовта ни прави по-добри хора.

#2. Бъдете щастливи

Няма нищо по-хубаво за едно дете от това да израсне в щастлива среда. Има множество изследвания, които показват как неудовлетвореността в семейството се пренасят върху децата. Като родители, Вие сте длъжни да бъдете щастливи, за да предадете този модел на Вашето поколение. Отделяйте време за себе си и за нещата, които Ви носят удоволствие и Ви зареждайте с щастие. Това, че сте родители не бива да бъде оправдание, че не може да се забавлявате.

#3. Хвалете Вашето дете

Не пропускайте повод да похвалите Вашето дете за нещата, за които полага усилия. Независимо дали се е справило добре с тях. Децата обичат да бъдат подкрепяни и поощрявани от своите родители за действията си. Така те стават по-смели.

#4. Внимавайте с критиката

Критиката е много полезна, ако се поднася по правилния начин. Ако тя обижда детето, ефектът от нея може да бъде отрицателен. Изричайте я с нормален тон и положителни примери на поведение. Поднасянето на градивна критика си е цяло изкуство, но си струва да се усвои.

#5. Изслушвайте детето с интерес

Когато Вашето дете иска да ви разкаже нещо, спрете да вършите работата, с която сте се захванали и го изслушайте. Покажете, че се интересувате от това, което има да Ви сподели. Така проявявате уважение към него и неговите чувства. Децата се чувстват много щастливи, когато родителите изслушват техните истории и преживявания. По този начин си увеличавате шансовете те да споделят с вас повече, когато пораснат.

#6. Играйте заедно

Може да се научи много за децата и техният темперамент по време на игра. В същото време и Вие може да им предадете много полезни подходи и примери чрез игрите.

#7. Излизайте заедно сред природата

Разхождайте се с децата сред природата. Чистият въздух се отразява благоприятно на детския организъм. Подобни разходки са страхотен повод за игри и забавления.

#8. Социализирайте Вашето дете

Научете Вашето дете да се запознава с другите деца и да играе с тях. Разкажете му за това, колко е полезно да бъде добър с приятелите си и да ги уважава. Тези подходи ще помогнат на Вашето дете да създава по-лесно контакти за в бъдеще. Също така ще стане по-добър човек.

#9. Запознайте го със спорта

Спортът е много полезен за физиката и психиката на децата. Покажете им различни видове спортни занимания. Дайте шанс на Вашето дете да си избере спорт, който му харесва. Ако не иска да спортува, не го насилвайте.

#10. Приканвайте го да ви помага

Често момиченцата изявяват желание да помагат в кухнята, а момченцата в мъжките работи. Давайте им този шанс за изява. Така децата ще се научат на полезни неща, ще прекарват повече времето с Вас и ще се забавляват. Те ще се почувстват щастливи от това, че са Ви помогнали.

#11. Отделяйте му специално внимание по време на празниците

Децата обожават празниците. С голям интерес очакват всеки от тях, заради подаръците, традициите и семейните сбирки. Украсявайте заедно елхата за Коледа. Боядисвайте яйцата за Великден. Нека децата имат хубави спомени за празниците изкарани със семейството.

#12. Четете приказки на Вашето дете

Четейки книги на Вашето дете, вие изграждате по-близка връзка с него. Също така от приказките децата научават нови неща и извличат полезни поуки от действията на героите.

#13. Не крещете и не удряйте Вашето дете

Като неприятни моменти от детството, хората най-често посочват семейните скандали. Агресивните подходи във възпитанието на детето нямат поучителен характер. Те оставят само неприятни спомени и травми.

#14. Учете детето на оптимизъм

Споделяйте с него положителни събития. Давайте му добри примери за успешни и добри хора. Нека свикне от малко с позитивизма. И без това лошите новини се възприемат по-лесно от хората. Нека Вашето дете стане човек, който вижда положителната страна от живота.

#15. По-малко телевизия и компютри вкъщи

Множество проучвания доказват, че прекаленото гледане на телевизия и стоенето пред компютъра правят децата тъжни.

Заключение

Най-хубавото нещо, което можете да направите за Вашите деца е това да бъдете щастливи. Ще се радваме да споделите Вашата гледна точка по темата в коментар.
Може също да ви хареса
x