КОЛИЧКА

ОБЩО:

0,00 лв

КУПИ СЕГА

Бъди сред първите, които научават за нашите най-специални промоции и любопитни новини от света на детските играчки.

Единственото, което трябва да направиш, е да си въведеш имейла в полето отдолу и да натиснаш бутона за потвърждение.

Ние ценим високо вашата сигурност и никога няма да ви изпращаме спам.

Като използвате сайта на Малчугани.COM, Вие се съгласявате и декларирате, че сте запознати с нашите Политика за Използване на Бисквитки и Декларация за Поверителност на Личните Данни.
0,00 лв
Клуб "Рожден ден"

14 вида спорт за вашето дете

14 вида спорт за вашето дете
Много често хората прекарват живота си в работа и застой, което вреди на човешкия организъм. Обръщането към спорта като средство за борба с вредните навици е прекрасен начин за справяне с напрегнатото ежедневие и стрес. Това отключва поредица от прекрасни решения на този проблем. Най-добре е интересът към спорта да се развие още от ранна детска възраст. Така е по-сигурно, че той ще стане част от живота на вашето дете през целият му жизнен път. Спортът повишава значително качеството на живот на хората от всяка възрастова група. В същото време върви ръка за ръка с много други здравословни навици, като хранене и сън. Ключът към доброто здраве, младост, самочувствие и красива физика се крие във физическата активност. Поради голямото разнообразие на различни спортни мероприятия, всеки може да прецени кое занимание е най-добро за него. Представяме Ви 14 спортни занимания, към които може да насочите интереса на Вашето дете.

 #1. Източни бойни изкуства

Тук влизат изкуствата като Карате, Таекуондо, Ушу и други. Тези дейности развиват заедно ума и тялото на детето. Въпреки, че са бойни изкуства, те не учат на насилие. Движенията им изразяват древна философия от Изтока.

#2. Футбол

Това е една от най-разпространените спортни игри. Почти всяко момче се интересува от нея. Тя развива екипното мислене. Много добре се отразява на физиката на децата.

#3. Волейбол

Отново една отборна игра. Волейболът развива в децата точност, бърза реакция, ловкост и издържливост.

#4. Бадминтон

Този спорт е много забавен. Развива цялото тяло и координацията между ръцете и погледът. Бадминтонът подпомага способността да се вземат бързи решения. Подобрява зрението и е много подходяща игра за деца, които прекарват дълго време пред монитора.

#5. Баскетбол

Страхотно аеробно упражнение. Доказано е, че при игра от 1 час могат да се изгорят над 700 калории. Баскетболът подобрява работата на сърцето и белите дробове. Поради честата промяна в движенията, този спорт е много полезно упражнение за ставите и мускулите. С увеличаването на честотата и продължителността на тренировките, се увеличават и ползите от него върху детския организъм.

#6. Гимнастика

Гимнастиката развива страхотна мускулатура при децата. Тя допринася за издържливостта, втвърдяването на тялото и укрепването на имунната система. С редовни упражнения се подобряват дихателните техники и се увеличава дълбочината на дихателния процес в тялото.

#7. Плуване

Този спорт се определя като един от най-здравословните спортове за децата. В плуването се ангажират всички мускулни групи. Развива се много добре костната и дихателната система. Плувците имат много добре развит гръден кош. Спортът е прекрасен за деца, които имат проблем с гръбнака. Един много голям плюс за плувците е, че те могат да спасят друг човек при давене.

#8. Ски

Чудесен спорт за деца. Едно от най-големите му предимства пред останалите спортове е, че се тренира на отрито в планината. Там въздухът е много чист и полезен. Ските развиват чудесно всички мускулни групи при малчуганите.

#9. Танци

При танците децата едновременно се забавляват, упражняват и социализират. Те помагат на срамежливите малчугани да се отпуснат. Също така танците допринасят за по-доброто самочувствие, увереност и артистичност на децата.

#10. Народни танци

Народните танци са прекрасно физическо занимание за децата. Освен, че работят в насока постигане на добра физическа форма, те подпомагат съхранението на фолклорните традиции.

#11. Катерене

Този спорт помагана на децата с това, че ги кара да достигат различни цели и върхове. Така създава в тях перспективно мислене. Също така катеренето развива много добре физиката и психиката. То работи в насока преодоляване на страхове и поемане на отговорност към другите.

#12. Лека атлетика

Този спорт тренира детската физика по нетипичен начин. Съвкупността от бягане, хвърляне и скокове развива отлична двигателна култура при малчуганите.

#13. Балет

Този спорт развива много добре стойката при децата. Също така работи в насока подпомагане на сценичното им поведение. Това ще направи детето уверено, независимо къде се изявява след това.

#14. Тенис

Тренировката е изпълнена с непрестанна динамика. Тук се включват разнообразни движения с удари и крака. При правилното изпълнение им изпълнение се тренира енергийната ефективност на цялото тяло.

Заключение

Помогнете на Вашето дете да избере най-добрият спорт за себе си. Това е едно най-хубавите неща, които може да направите за децата. Приемете, че правите много силен тласък в насока те да се развиват в здравословна и качествена среда. Нека да си бъдем взаимно полезни. Споделете и други идеи за спорт, който е подходящ за практикуване от малчуганите.
Може също да ви хареса
x