КОЛИЧКА

ОБЩО:

0,00 лв

КУПИ СЕГА

Бъди сред първите, които научават за нашите най-специални промоции и любопитни новини от света на детските играчки.

Единственото, което трябва да направиш, е да си въведеш имейла в полето отдолу и да натиснаш бутона за потвърждение.

Ние ценим високо вашата сигурност и никога няма да ви изпращаме спам.

Като използвате сайта на Малчугани.COM, Вие се съгласявате и декларирате, че сте запознати с нашите Политика за Използване на Бисквитки и Декларация за Поверителност на Личните Данни.
0,00 лв
Клуб "Рожден ден"
Sense, Игра със силиконови стикери, ШАХ
Sense, Игра със силиконови стикери, ШАХ
5,00 лв Изчерпан
  • Игра със силиконови стикери, ШАХ

Sense, Игра със силиконови стикери, ШАХ

Sense 54073, Игра със силиконови стикери, ШАХ Шахмат се играе с 32 фигури - 16 бели и 16 черни. Дъската... [прочети още]
5,00 лв

Изчерпан

Количество:

Добави в любими

Време за доставка: Между 12.06.2023 (Понеделник) - 13.06.2023 (Вторник)

Обикновено връщане в срок от 30 дена

Безплатна доставка в цялата страна за поръчки над 70 лв.

Допълнителна информация

КОД 54073
КАТЕГОРИЯ Игри, Логически игри, Класически игри, Състезателни игри
ВЪЗРАСТ 3-5 години, 5-7 години, 7-10 години, над 10 години
ПОЛ Всички, Момичета, Момчета
МАРКА Sense

Описание

Sense 54073, Игра със силиконови стикери, ШАХ

Шахмат се играе с 32 фигури - 16 бели и 16 черни. Дъската се състои от 64 квадратчета, като 32 са бели, а останалите са черни. Винаги първи играят белите. Целта на играта е да се обяви мат на противниковия цар, т.е. ситуация, в която царят е атакуван от противникова фигура и няма поле за отстъпление. Задължително е в долния десен ъгъл полето да е бяло.

Сега ще се запознаем с фигурите: ПЕШКА : Белите и черните разполагат с по осем пешки. Те са наредени по втори и седми хоризонтал. Пешките вървят само с по едно поле напред, с изключение на началното им положение, когато могат да се движат 1 или 2 полета напред. ВЗЕМАНЕ И ПРЕВРЪЩАНЕ НА ПЕШКАТА Пешките вървят напред, но винаги вземат по диагонал. Когато пешка достигне 8-ми или 1-ви хоризонтал, тя се превръща в някоя от следните фигури: дама, топ, офицер или кон (по избор на играча). Разбира се почти винаги се избира дамата като най-силна фигура в шаха. Следващата по сила фигура е КОНЯТ. Конят е единствената фигура, която може да прескача всички фигури. Движи се на буквата Г, както е показано. Силата на коня е приблизително 3 пешки, т.е. 3 точки. На толкова се оценява и ОФИЦЕРЪТ. Двете армии разполагат с два офицера. В центъра на дъската е показано движението на офицерите - по съответните диагонали. Но, за разлика от коня, офицерът не може да прескача фигури. Той е една мощна, далекобойна фигура. В зависимост от позицията, офицерът е по-силен или по-слаб от коня. Затова двете фигури са с приблизително еднаква стойност - 3 точки. ТОПЪТ се оценява на 5 точки. Той се движи хоризонтално и вертикално. Офицерът и конят се наричат леки фигури, а топът и дамата - тежки фигури. Топовете са по 2 за двете армии и се поставят в четирите ъгъла на дъската. В позиция цар и топ срещу цар може да се обяви мат, но при наличие на цар и офицер или кон срещу цар мат не може да бъде обявен. От топа единствено ДАМАТА е по-силна. Тя може да се движи като топа по хоризонтали и вертикали и като офицера по диагоналите. Стойността на дамата е 8-10 точки, т.е. приблизително два топа. Важно е да се запомни, че бялата дама стои на бяло поле, а черната - на черно. Остана да представим и най-ценната фигура - ЦАРЯТ. Той е безценен, защото ако бъде матиран, партията завършва. Царят се движи напред, назад, встрани и по диагонал, но само с едно поле. Т.е. царят в центъра контролира осем полета, а в ъглите - само 3. “В ШАХ” (“ПОД ШАХ”) Никоя фигура не може да бъде местена по начин, по който излага (оставя) собствения си цар под шах. Царят се счита, че е “в шах” (“под шах”), ако е под атака на една или повече фигури на противника, даже ако тези фигури не могат да бъдат преместени.
100% Гаранция за този продукт

Ние от Малчугани гарантираме за качеството и оригиналността на този продукт.

Той може да бъде върнат до 30 дни след неговото получаване.

Отзиви

Напиши отзив

0 Отзива

Напиши отзив

Напиши отзив

Задай Въпрос

Отзива (0)

Няма добавени отзиви за този продукт.