КОЛИЧКА

ОБЩО:

0,00 лв

КУПИ СЕГА

Бъди сред първите, които научават за нашите най-специални промоции и любопитни новини от света на детските играчки.

Единственото, което трябва да направиш, е да си въведеш имейла в полето отдолу и да натиснаш бутона за потвърждение.

Ние ценим високо вашата сигурност и никога няма да ви изпращаме спам.

Като използвате сайта на Малчугани.COM, Вие се съгласявате и декларирате, че сте запознати с нашите Политика за Използване на Бисквитки и Декларация за Поверителност на Личните Данни.
0,00 лв
Клуб "Рожден ден"

Как да Изберем Най-Подходящото Детско Колело за Нашите Малчугани

Как да Изберем Най-Подходящото Детско Колело за Нашите Малчугани

Видът детско колело определено има значение.

Много родители изпитват затруднения, когато трябва да изберат точното колело за техните мъници. Пазарът предлага изобилие от марки, цветове и видове.

Сред основните критерии, които родителите взимат предвид са годините на детето, неговият ръст и килограми.

Също така е нужно да се прецени теглото на самия велосипед, размера, формата му и материалът, от който е направен.

Спирачките са не по-малко важни. Те трябва да се здрави, за да се чувства детето сигурно, че има контрол над велосипеда.

Целта на тази статия е да бъде вашият наръчник при избора на правилното колело за малчуганите. 

Ето няколко предложения, които да обмислите.

 

1. Триколка

2. Колело за баланс

3. Колело с помощни колелца

4. Дървени колела

 

1. Триколка

Триколка
Източник: Shutterstock

Възрастовият диапазон при триколките е най-голям. Те са подходящи за деца от 9 месеца до 5 години.

Много родители предпочитат да зарадват децата си с триколка още в ранния етап на прохождането – около първата годинка. Това помага за развитието на тяхната опорно-двигателна система.

Освен, че укрепват физиката на детето, тези играчки го стимулират да проявява въображение по време на игра.

Така те развиват и неговите креативни заложби, които са все по-важни в днешния технологичен свят.

Най-характерната черта на мъниците е тяхната любознателност.

Дечицата, любопитни и нетърпеливи да опознаят околния свят, вече не искат да се возят кротко в детската количка. Ето защо триколката е едно чудесно решение на проблема с несекващото им желание за движение и игра.

Някои родители се тревожат за безопасността на децата си, но производителите на триколки са се погрижили да успокоят притесненията им.

Днес тези играчки разполагат с дръжка за родителски контрол, предпазен колан, който да придържа детето стабилно, мека седалка, която се грижи за удобството на мъника, както функция за заключване на педалите, чиято цел е да пази детето от нараняване на крачетата, когато родителя управлява триколката.

Друг плюс на повечето триколки е, че металната им рамка е олекотена, за да е съобразена с килограмите на детето.

Всички тези екстри могат да се различават в зависимост от модела на триколката.

2. Колело за баланс

Колело за баланс
Източник: Shutterstock

Отличителният белег на тези велосипеди, в сравнение с останалите, е липсата на педали. Причината е, че се цели стимулиране на детето да използва долните си крайници.

Единственият вариант да се задвижи колелото е малчуганът да се избутва с крака. Именно по този начин той се учи на баланс, координация и управление на скоростта.

Спирането също е лесно, защото детето просто трябва да отпусне крака върху земята, без да мисли за спирачки или контра.

Металните колела за баланс са здрави и стабилни. Те са следващият избор на родителите, след като децата им надраснат триколките.

Възрастовият диапазон тук е от 2 до 7години, в зависимост от конкретното детенце.

Не бива да се пропуска, че определяща роля, при избора на детско колело, има неговия размер. Той трябва да е съобразен с ръста на малчугана, да не бъде твърде голям или твърде малък.

Определено много важно предимство на баланс велосипедите е по-ниско разположената седалка. Това в никакъв случай не е случайно.

Като малки децата се страхуват от падане, защото все още не са достатъчно уверени в способностите си. По-ниската седалка им помага да пазят равновесие, като намалява страха от неприятното залитане и клатушкане.

 

3. Колело с помощни колелца
Колело с помощни колелца
Източник: Shutterstock

Веднъж усвоило способността да балансира върху велосипеда, детето е готово за следващия вид – колело с помощни колелца.

При тези колела са налице педали. Малчуганите вече са по големи, на възраст от 2-3 годинки и нагоре, затова се предполога, че могат да вземат под внимание повече неща като: въртене на педали, пазене на баланс, съобразяване на скоростта и т.н.

Родителите, които купуват на тяхното малко момче или момиче първо колело за баланс, а след това и такова на помощни колелца, се уверяват, че по този начин детето им развива способностите си последователно.

Това е от съществено значение за малчуганите, защото имат време до осмислят хронологията на действията. Не бива да забравяме, че за тях, това е преди всичко игра и забавление.

В този случай също не бива да се подценява размера на рамката на велосипеда. Важно е позицията на детското тяло да е изправена. То не трябва да се прегърбва или обратното – да достига педалите с усилие.

Майките единодушно препоръчват помощни колелца, които са гумени, а не пластмасови, защото са по-издръжливи и устойчиви. Като допълнителен бонус – не оставят следи по паркета, ако се кара у дома.

 

4. Дървени колела
Дървено колело
Източник: Shutterstock

Те са любими не само на децата, но и на родителите, защото са сравнително по-леки от велосипедите с метална рамка. Татковците ги обичат, защото са лесни за пренасяне с автомобил, а майките, защото могат да се разглобяват и съхраняват без проблем у дома.

Дървените колела са без педали, като спадат в една категория с балансните. Предназначени са за деца на възраст от 2 до 5годинки.

Дървеният материал, от който се правят е безвреден и здрав, като детето спокойно може да се отпусне върху колелото с цялата си тежест.

Не бива да забравяте, че детето трябва да носи предпазна каска и наколенки, докато кара колело. Това е задължително особено първите няколко пъти, при които сяда на велосипед. 

Така ще се чувства по-сигурно, а и родителите ще бъдат по-спокойни.

Ако вашите малки палавнците проявяват интерес към велосипедите, насърчете ги. Тяхната основна задача е да пълнят дома с радостен смях и веселие.

Умението за каране на колело влияе благоприятно не само физически, но и емоционално на малчуганите.

Онлайн може да се намери огромно разнообразие от модели, които да спечелят детското внимание. Шарките и мотивите от анимационни филмчета са безспорно първото нещо, което привлича погледите на мъниците. Има богат избор както за момиченца, така и за момченца.

Любовта към движението от ранна детска възраст може да се окаже основата, върху която палавниците да стъпят, за да се захванат в бъдеще с даден спорт.

Хобитата, които практикуват още от първите години, са онези, които е най-вероятно да останат и занапред.

Пълноценното детство не е технология – взиране в таблет или смартфон. То е играчки, смях, усмивки и време с приятели навън.

В новото дигитално време, това е най-важният урок, който родителите трябва да предадат на децата си, докато са още малки.

Потърсете най-подходящото детско колело за вашия малчуган още сега в malchugani.com.

 

Може също да ви хареса
x