Без категория

24 май – празникът на славянската писменост и Светите братя Кирил и Методий

Прочети Повече

Днес честваме националният празник на просветата и културата на славянската писменост. На 24 май в България се отбелязва създаването на глаголицата от солунските братя Kирил и Методий. Културното наследство, което те оставят, от векове наред се съхранява и почита в нашата страна. Празникът 24 май трябва да кара всеки българин да се чувства горд, защото показва, че и „ние сме дали нещо на света” и сме съхранили единайсетвековна писменост. Благодарение на нея внасяме многообразие в европейската култура.

Прочети повече

Без категория

7 групи храни за менюто на вашето дете

Прочети Повече

Здравословното хранене е важно през целия жизнен цикъл на човека. При децата, обаче, то е важен фактор за правилното протичане на техния растеж и развитие. В тяхното меню трябва да присъстват колкото се може по-голямо разнообразие от храни, за да получат повече полезни вещества.

Различните автори по диетология и хранителни режими комбинират храните в различни групи. На база прочетеното от тях, ще представим тези комбинации и техните ползи, които имат върху детския организъм.

Прочети повече

Без категория

Вашето дете според зодията

Прочети Повече

В настоящата статия ще Ви запознаем с характеристиките на децата от различните зодии. Тя ще Ви бъде полезна при разкриването на може би неустановени до момента таланти във Вашето дете.

Прочети повече

Без категория

10 игри за деца от целия свят

Прочети Повече

Всички деца по света обичат да играят. Игрите са не само източник на забавление. Те помагат на малчуганите да развиват своята мисловна дейност, логика, въображение и креативност. Различни специалисти  споделят, че игрите са от съществено значение за развитие на едно дете.

Всяка държава има своите игри и обичаи, с които месните деца се забавляват. Някой от тях са широко разпространени по целия сват, но навсякъде се срещат под различно име.

С тази статия имаме за цел да ви запознаем с 10 игри, на които децата от различните държави играят.

Прочети повече

Без категория

5 рецепти за вкусни десерти на малчуганите

Прочети Повече

Няма дете, което да не обича да яде сладкиши. Когато изненадваме малчуганите с различни десерти, ние ги правим много щастливи. В настоящата статия ще Ви представим 5 рецепти за вкусни сладкиши, които може бързо и лесно да приготвяте в домашни условия.

Прочети повече

Без категория

Природни средства за добър имунитет при малчуганите

Прочети Повече

Природата се е погрижила с прекрасни натурални средства, с които да укрепим имунната система на малчуганите. В България има много благоприятни условия за развитието на полезни билки и други източници, които допринасят за доброто здраве. Продуктите се набавят лесно и евтино. Много от природните средства се смятат за алтернатива на някой медикаменти, които се продават по аптеките.

Прочети повече

Без категория

На какво ни учат децата?

Прочети Повече

С поведението си малчуганите могат да бъдат много добър учител на нас, възрастните хора. Всички сме били деца, но в процеса ни на израстване сме загърбили много черти, които сме проявявали като малки. За това са допринесли рамките, в които са ни възпитали, поведението на хората около нас, егото, налагането на различни етикети на поведение и други.

Прочети повече

Без категория

За силата на майчините думи

Прочети Повече

Цитатът на британския писател и журналист Ръдиард Киплинг “Бог не може да бъде навсякъде, затова е създал майките.” извисява образа на майката до този на бог. Тя в очите на детето е точно това. Затова нейните думи имат много силно влияние върху рожбата. Известно е, че те могат да лекуват, да окуражават, но също така могат силно да нараняват и обиждат. Ако погледнем поведението на едно дете, можем до голяма степен да анализираме отношението на майката към него.

Прочети повече

Без категория

Кошница с 6 невероятни идеи за Великден

Прочети Повече

Великден е един от най-големите празници в църковния календар. Малчуганите го обичат, защото го свързват с боядисването на яйцата и създаването на празнична украса в дома. Като всеки един празник и Великден е повод за събиране на цялото семейство.

Прочети повече

Без категория

14 вида спорт за вашето дете

Прочети Повече

Много често хората прекарват живота си в работа и застой, което вреди на човешкия организъм. Обръщането към спорта като средство за борба с вредните навици е прекрасен начин за справяне с напрегнатото ежедневие и стрес. Това отключва поредица от прекрасни решения на този проблем.

Най-добре е интересът към спорта да се развие още от ранна детска възраст. Така е по-сигурно, че той ще стане част от живота на вашето дете през целият му жизнен път. Спортът повишава значително качеството на живот на хората от всяка възрастова група. В същото време върви ръка за ръка с много други здравословни навици, като хранене и сън.

Прочети повече